Po střelbě na univerzitě v Jižní Karolíně zemřel student

Washington - Spojenými státy otřásla další střelba na akademické půdě. V areálu univerzitního kampusu v Jižní Karolíně byl v pátek postřelen student, jenž na následky zranění zemřel. Motiv činu zatím policie nezná, pátrá však po čtyřech podezřelých, kterým se podařilo z místa uprchnout.

Ke střelbě došlo v pátek krátce po poledni místního času. Policie okamžitě po svém příjezdu celý areál na nějaký čas uzavřela. Podle policejního velitele Mernarda Clarksona se tak kromě zajištění bezpečnosti přítomných studentů snažili zabránit podezřelým, aby se vrátili na místo činu a znovu stříleli.

Totožnost zastřeleného studenta nebyla zveřejněna. Podle rektora univerzity Thomase Elzeyho byl zastřelený hoch „milý mladý muž“. Motiv činu zatím není znám. Celý případ nyní policie vyšetřuje a po podezřelých usilovně pátrá.

K útoku došlo jen pár dní po jiné střelbě na univerzitě Purdue v americkém státě Indiana. Tehdy přišel o život rovněž jeden člověk. Četnost střílení na amerických školách a univerzitách podnítila národní debatu o kontrole zbraní. V pondělí večer byl vážně postřelen student na univerzitě v Chesteru. Minulý týden se střílelo na střední škole ve Philadelphii, Georgii a v Novém Mexiku.

Vydáno pod