V izraelské loterii dvakrát za sebou vylosovali stejná čísla

Jeruzalém - Některá čísla jsou zřejmě šťastnější než jiná. Přinejmenším na to ukazuje výsledek jedné izraelské loterie, kde bylo ve druhém losování za sebou vytaženo v hlavním tahu šest čísel ve stejném pořadí. Nevídaná náhoda udělala radost 95 sázejícím. V sobotním tahu loterie byla vylosována čísla 13, 14, 26, 32, 33 a 36. Přesně stejná kombinace se objevila i při posledním tahu této loterie, který se uskutečnil 21. září. Notáři výsledky sobotního losování několikrát ověřovali, ale nakonec je uznali za platné.

Izraelský statistik Cvi Galula prohlásil, že šance na vytažení stejné šestice čísel dvakrát za sebou je menší než jedna ke čtyřem bilionům. Zástupci loterie také označili pravděpodobnost za mizivou. „Ve světě štěstěny je ale možné všechno,“ dodali.

Shoda čísel ale přece jen nebyla úplně dokonalá, protože oba tahy se lišily dodatkovým číslem. To sobotní, dvojku, tipli správně dva z 95 sázejících, kteří uhodli celou šestici čísel hlavního tahu. Oba největší šťastlivci si tak odnesou jackpot ve výši čtyř milionů šekelů (19,5 milionu korun).

Reportáž o izraelské loterii (zdroj: ČT24)