Radičová dostala v poště nábojnici

Bratislava – Slovenská premiérka Iveta Radičová dostala speciální policejní ochranu. Podle deníku Nový čas sáhly úřady k tomuto opatření poté, co Radičová dostala na svou soukromou adresu obálku s nábojnicí. Policie nyní střeží nejen slovenskou premiérku, ale i její dceru.

Šéf úřadu na ochranu ústavních činitelů Milan Marko slovenskému deníku potvrdil, že situace si žádá, aby měla premiérka policejní ochranu. „Je to na základě rozhodnutí, protože to situace vyžaduje. Po vyhodnocení se opět rozhodne, zda bude jezdit v normálním, nebo v takovémto vozidle,“ řekl šéf slovenského úřadu pro ochranu ústavních činitelů Milan Marko.

Na soukromou adresu v Nové Dedince přišla totiž Radičové v obálce nábojnice. Ochranku dostala kromě premiérky i její dcera Eva. Radičová teď jezdí ve speciálním voze Audi A8. Je to opancéřované auto odolné proti útoku. Policie kontroluje veškerou poštu, kterou premiérka dostává.

Telefonát Ladislava Kerekeše (zdroj: ČT24)

Zaslaná nábojnice je obecně považována za zprávu z podsvětí, které takto adresátovi hrozí smrtí. Nový čas poznamenal, že zásilka byla doručena krátce po premiérčině prohlášení, že rázným řezem zastaví všechny hry a tunelování.