Ozbrojenci v Pákistánu zapálili 27 cisteren s benzinem

Karáčí (Pákistán) - Neznámí ozbrojenci v Pákistánu zapálili nejméně 27 cisteren převážejících pohonné látky pro vojáky USA a NATO v Afghánistánu. Při útoku nebyl podle dostupných informací nikdo zraněn. Útok přišel jen den poté, co Pákistán dočasně zablokoval důležitý hraniční přechod Torcham do Afghánistánu v reakci na letecký útok NATO, při kterém zahynuli na hraničním stanovišti tři pákistánští vojáci a tři další utrpěli zranění.

Na parkovišti na okraji města Šikarpur v provincii Sindh na jihozápadě země byly kamiony krátce po půlnoci přepadeny deseti ozbrojenci. Ti střelbou donutili řidiče k útěku a pak cisterny zapálili.

Vozidla jela z přístavního města Karáčí a směrovala do Kvéty na severozápadě země. Pokračovat pak měla pravděpodobně směrem k hraničnímu přechodu Čaman.

Přechody Čaman a Torcham jsou pro NATO klíčové, protože přes ně směřuje velká část zásob na afghánské bojiště. I když ozbrojenci napadají konvoje v Pákistánu poměrně často, podle vedení NATO měly útoky na zásobování doposud zanedbatelný dopad.