Jak na medvěda? S cuketou.

Helena – Ženu z Frenchtownu v Montaně v noci v jejím příbytku překvapil nezvyklý návštěvník – medvěd. Žena prokázala neobyčejnou odvahu, když vyhnala šelmu z prahu svého domu obrovskou cuketou. Zeleniny se medvěd tak lekl, že utekl. Žena vyvázla z potyčky bez zranění.

Uprostřed noci zaslechla obyvatelka Frenchtownu zvláštní hluk. Její psi venku štěkali. Když se šla podívat, co se děje, nevěřila vlastním očím. Před domem zápasil s její kolií téměř 90kilový medvěd. Ten si přišel na zahradu pochutnat na jablkách, její tři psi ho ovšem ucítili a začali na něj dorážet.

Žena okamžitě jednala, nejprve začala křičet, aby medvěda zahnala. To ale nefungovalo, spíš tím šelmu ještě více rozlítila a medvěd se začal sápat i po ní. „Kopala do medvěda tak silně, jak mohla a říká, že má pocit, že ho jednou trefila dost solidně pod bradu,“ informoval o zápasu místní šerif. Ovšem ani to nestačilo. Žena tedy chtěla utéct do domu, nepodařilo se jí ale před medvědem zavřít dveře, hlava mu zůstala mezi futry. 

Situace už začínala být kritická. Žena proto bez rozmyslu popadla do ruky, co se jí zrovna zamanulo. Chopila se 36 centimetrů dlouhé cukety a praštila s ní medvěda vší silou do hlavy. Šelma se tak lekla, že utekla a už se k domu nevrátila. Odvážlivkyně tak vyvázla z potyčky s medvědem jen se škrábanci, jeden z jejích psů byl ale zraněn. 

„Je z toho opravdu hodně otřesená, ale vidí v tom i tu humornější stránku,“ řekl k tomu šerif. „Hlavně ale chtěla o tomhle případu informovat, aby si ostatní obyvatelé dávali pozor,“ dodal.

Vydáno pod