Kampuschová dnes pod dohledem ochranky čte ze své knihy

Vídeň - Rakušanka Natascha Kampuschová dnes vpodvečer veřejně předčítala ze své knihy s názvem 3096 dní. Ta vyšla ve středu a autorka v ní na 284 stránkách popisuje osm let, kdy ji unesl a ve sklepení věznil psychicky narušený Wolfgang Priklopil. Obrovský zájem čtenářů, který se původně očekával, ale zatím nepřišel.

Veřejné předčítání ve vídeňském knihkupectví Thalia provázela přísná bezpečnostní opatření. Obchod zavřel už o tři hodiny dřív, na veřejné čtení dohlížela ochranka. Lidé, kteří na akci přišli, nesměli Kampuschovou fotografovat ani natáčet.

Kniha se zatím prodává v německy mluvících zemích. Brzy ale vyjde v anglickém překladu a několika dalších jazycích. Podle prodavače z knihkupectví Frick je o dílo ve srovnání s jinými novinkami malý zájem, protože téma už není úplně aktuální a nikoho už moc nezajímá. Odbytu knihy může později pomoci mediální kampaň.

Kampuschová bude předčítat z nové knihy (zdroj: ČT24)

Podle dosavadních recenzí se nejedná o román pro senzacechtivé čtenáře. Popisuje každodenní boj osamělé dívky - to, jak prosí každý večer svého věznitele o pohádku, bití a otročení, dny ve tmě a někdy i bez jídla. Podle psycholožky a recenzentky knihy Martiny Leibovici-Mühlbergerové jde o deník hrůzy, který otevírá hlubiny toho, čeho jsou lidé schopni, a přináší blízký pohled na vztah oběti a pachatele.

Rakouské knihkupectví Thalia
Zdroj: ČT24
Vydáno pod