Za mřížemi do chomoutu? Masový vrah Manson se smí oženit

Washington - Americké úřady povolily osmdesátiletému masovému vrahovi Charlesi Mansonovi oženit se s 26letou Afton Elaine Burtonovou, která ho navštěvuje ve vězení. Povolení k svatbě bylo vydáno 7. listopadu. Datum svatby není v dokumentu stanoveno, ale vyplývá z něj, že dvojice má na uzavření sňatku 90 dní, jinak bude muset o povolení požádat znovu.

Manson si odpykává doživotní vězení v kalifornském Corcoranu. Do města se z amerického středozápadu před devíti lety přestěhovala Burtonová, aby byla odsouzenému nablízku. Už před rokem magazínu Rolling Stone řekla, že ona a Manson plánují svatbu, sám Manson to však popíral. Mluvčí vězeňské správy potvrdila, že věznice povolení obdržela. Nastávající manželé si mohou pozvat desítku svatebních hostů „zvenčí“. Burtonová podle svých slov Mansona miluje a vezmou se prý příští týden.

Odsouzenec a jeho „žáci“ koncem 60. let minulého století povraždili v Los Angeles devět lidí včetně herečky Sharon Tateové, manželky režiséra Romana Polanského. Té bylo tehdy 26 let a byla v osmém měsíci těhotenství. Byla ubodána k smrti. Svou vražedkyni prosila, aby ušetřila aspoň její dítě. Mason svým „žákům“ nařídil, aby v Los Angeles náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v naději, že rozpoutají rasovou válku.

Vydáno pod