Rozumní k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Podpora těch, co celý život pracovali. Zvýšení důchodů na 50 % průměrné mzdy. Osekání různých dávek pro příživníky. Ochrana zaměstnanců 50+

Podpora těch, co celý život pracovali. Zvýšení důchodů na 50 % průměrné mzdy. Osekání různých dávek pro příživníky. Ochrana zaměstnanců 50+. I v době přezaměstnanosti mají lidé středního věku problém získat kvalitní práci. Rozumní vypracují zákon, který bude chránit zaměstnance, kteří přišli ve vyšším věku o práci. Chceme též podporovat mladé rodiny s dětmi a pro děti z neúplných rodin zabezpečit takový rozvoj osobnosti, který požívají děti z úplných rodin. Děti za své rodiče nemohou. Co se týká mezd v soukromém sektoru, Rozumní chtějí přimět zahraniční firmy, aby své zaměstnance platili alespoň na úrovni 60 % mezd, které jsou nuceni platit svým zaměstnancům ve své domovské zemi původní patnáctky EU. Zvýšení minimální mzdy na úroveň 50 % průměrné mzdy.
Český zaměstnanec je mnohdy na vyšší úrovni než jeho zahraniční kolega. Je nespravedlivé, aby za stejnou či lepší práci dostával pouze čtvrtinovou mzdu.