Dům Ernesta Hemingwaye v ohrožení. Správkyně nechce odejít, stará se o desítky koček

V ohrožení hurikánem Irma, který se blíží k jižnímu cípu Floridy, je i dům slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye. Stojí totiž ve městě Key West na floridských ostrovech. Správkyně domu Jacqui Sandsová v sobotu odmítla výzvu k evakuaci. Cítí se prý v domě bezpečně a chce dohlédnout i na několik desítek koček, které v domě žijí. Informoval o tom deník The Daily Telegraph.

Hemingwayův dům, postavený v polovině 19. století, stojí ve městě Key West v oblasti, která je asi pět metrů nad mořem, což je nejvyšší úroveň na ostrově Key West. Dvaasedmdesátiletá správkyně Sandsová doufá, že tak vysoko voda nestoupne a že zdi domu náporu větru odolají.

Podle sobotních informací odmítla Sandsová dům opustit, zda si to do dneška rozmyslela, není známo. Stejně tak se neví, zda ostatní personál odvezl některé z asi padesáti koček. Některé z nich jsou potomky koček, které žily se slavným spisovatelem v domě ve 30. letech.

Ernest Hemingway (1899–1961) žil v domě v Key West od roku 1931 do roku 1940 a napsal v něm i svůj slavný román Komu zvoní hrana, román Mít a nemít či povídku Sněhy na Kilimandžáru.