Jeremy Renner je s Vary jedna ruka

No comment: Jeremy Renner přijel na festival ve Varech (zdroj: ČT24)

V roli superhrdiny Hawkeye se jeho mušce nic nevyrovná a pevný stisk bude taky potřebovat, aby při závěrečném ceremoniálu převzal Cenu prezidenta festivalu. Bohužel americký herec Jeremy Renner, další z hvězd letošního ročníku festivalu v Karlových Varech, přijel na filmovou přehlídku s oběma rukama v ortéze. O tom se jistě bude ještě chvíli mluvit, snad se stejně budou probírat i filmy, které ve Varech představí.

Ruce si Renner poranil při natáčení svého nejnovějšího snímku Tag. S režisérem Jeffem Tomsicem natáčí komedii o partě bývalých spolužáků, která každý rok organizuje dobrodružnou obdobu hry na babu. Z herců se do ní zapojí ještě Ed Helms nebo Annabelle Wallisová.

Premiéru má film plánovanou až na příští rok, tedy ve Varech z něj šestačtyřicetiletý herec – kromě obvázaných rukou – nic nepředvede. Uvede ale svou poslední novinku Wind River, thriller z drsné divočiny indiánské rezervace.

Festival si také na zakončení 52. ročníku vybral mysteriózní sci-fi Příchozí, v níž Renner hraje a která už v českých kinech běžela. Na závěr přehlídky 8. července také herec obdrží Cenu prezidenta festivalu. 

… má na kontě dvě oscarové nominace. Za roli v kriminálce Město (režírované Benem Affleckem) a za válečné drama Smrt čeká všude režisérky Kathryn Bigelowové. Prosadil se ale především v adaptacích „marvelovek“ jako jeden ze superhrdinů: v Thorovi, v Avengers a v Captain America. Objevil se i v pokračování příběhu o agentu Jasonu Bourneovi (Bourneův odkaz) nebo v jedné z Mission Impossible.

Avengers: Age of Ultron
Zdroj: ČT24/Falcon