Chuck Norris udělal z Panenských ostrovů Ostrovy, svůj most si ale neudržel

Bratislava – Chuck Norris dokáže nejen přeskočit svůj stín, ale umí ho i sloupnout ze země a přibít na zeď. Na Slovensku ale svůj stín nepřekročil: Země pod Tatrami přišla o Most Chucka Norrise, který cyklistům umožňuje cestovat z pohraniční Devínské Nové Vsi do rakouské vsi Schlosshof na druhém břehu Moravy. Zastupitelé Bratislavského kraje rozhodli o oficiálním názvu Cyklomost svobody, třebaže v březnovém referendu občané podpořili název se jménem hrdiny amerických akčních filmů.

Pojmenování po Chucku Norrisovi není podle zastupitelů vhodné. Podle některých zastupitelů ale nový název ignoruje svrchované rozhodnutí 18 tisíc lidí hlasujících v referendu. Šéf Bratislavského kraje Pavol Frešo ale tvrdí, že v anketě se hlasovalo jen o návrzích, nikoli o skutečném názvu. Název Most Chucka Norrise navíc příliš nenadchl ani Rakušany.

Malou náplast zklamaným stoupencům milované i vysmívané americké akční hvězdy připravila internetová společnost Google. Název „Chuck Norris Bridge“ na mapách Googlu zůstal. Chucka Norrise může také uklidnit, že MacGyver umí udělat most ze sirek, ale Chuck Norris umí udělat sirky z MacGyvera.