Infarktový večer? Sázkař z ČR vyhrál 2,5 miliardy v Eurojackpotu

Štěstí se usmálo na sázejícího z České republiky, když mu seslalo do náruče rekordní výhru v evropské loterii Eurojackpot ve výši 2,466 miliardy korun. Dosavadní nejvyšší jackpot v historii soutěže, vyplacený loni sázkaři z Finska, byl zhruba o 800 milionů nižší. Oznámila to společnost Sazka, která v ČR sázky do Eurojackpotu přijímá. Šťastlivci běží pětatřicetidenní lhůta na to, aby se o svou výhru přihlásil.

„Jakmile se výherce přihlásí a my ověříme jeho výherní sázenku, do 60 dní převedeme celou částku na jeho účet. Výhry v České republice nepodléhají zdanění, výherce tedy obdrží celou částku,“ uvedl mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Čísla v evropské loterii se losují vždy v pátek v Helsinkách. V České republice se výhry vyplácejí v českých korunách a jejich výše je dána aktuálním kurzem v den losování. K zisku hlavní výhry musel sázející trefit sedm čísel, když pět z nich vybírá z 50 a zbylá dvě z deseti. Pravděpodobnost trefy čísel pro výhru prvního pořadí tak je 1:95 milionům.

Sázející z Česka bere výhru s čísly 12, 14, 18, 38 a 46 a dvojicí doplňkových čísel 9 a 10.

Za sloupec sázenky se platí 60 korun. Miliardářská loterie Eurojackpot se hraje v 16 evropských zemích a na výhry se skládají všichni sázející. Dosavadní druhá nejvyšší výhra v Eurojackpotu padla v Německu, bylo to kolem 1,61 miliardy korun. V Česku dosud sázející získal v Eurojackpotu nejvíce 17,3 milionu korun. V Česku dosavadní rekordní výhru získal předloni v listopadu manželský pár z Chrudimska. Ve hře Sportka vyhrál téměř 400 milionů korun. Manželé tehdy oznámili, že velkou část peněz věnují na dobročinné účely, zejména na pomoc nemocným dětem.

Vydáno pod