Moravskoslezský kraj chce turisty nalákat novinovými přílohami

Ostrava - Moravskoslezský kraj chystá novou kampaň na podporu turistického ruchu. V letošním roce chce využít i speciální přílohy v tisku a inzerovat v nejvýznamnějších českých denících. Plánuje do nich umístit specializované letní a zimní přílohy o možnostech trávení volného času v regionu. Sdělila to vedoucí oddělení cestovního ruchu Petra Papoušková.

Součástí těchto příloh budou například tipy na ubytování, možnosti vyžití pro milovníky zimních sportů nebo třeba seznam letních kulturních akcí. Součástí inzerce budou mimo jiné i slevové kupony, jejichž prostřednictvím si chce kraj zpětně ověřit, zda lidé obdobné inzeráty čtou. Podle Papouškové chce kraj prostřednictvím těchto inzerátů zlepšit i image regionu. „Chceme, aby kraj nebyl tou černou dírou a nebyl chápán jako špinavá Ostrava, protože dnes už to dávno není pravda. Jsou tady krásné hory, památky i města,“ vysvětlila Papoušková.

Dodala, že statistiky sice ukazují, že počet zahraničních i domácích turistů mířících do regionu v posledních letech stoupá, ale kraj by jich rád přilákal ještě více. Na inzerci kraj vyčlenil 1,7 milionu korun, většinu nákladů však pokryjí evropské peníze.

Kromě inzerátů chce kraj krásy regionu stejně jako v uplynulých letech prezentovat také na domácích a zahraničních veletrzích zaměřených na cestovní ruch. Zahraničních veletrhů objede v tomto roce celkem 11. Prezentovat se na nich bude na společné expozici s Českou centrálou cestovního ruchu. Za významný pro kraj považuje Papoušková hlavně veletrh v Moskvě, a to kvůli zahájeným letům mezi Ostravou a Moskvou. Významné jsou i zahraniční veletrhy v Německu a v Polsku.

Prezentace na domácích veletrzích bude kraj letos stát zhruba 3,5 milionu korun, představení kraje v zahraničí vychází v průměru na 50 000 až 60 000 korun za jednu akci.

  • Beskydy autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/471/47017.jpg
  • Ostrava autor: ČT24, zdroj: Wikipedia http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/204/20328.jpg