O víkendu se očekávají kolony na rakouských a německých dálnicích

Berlín/Vídeň - Dlouhé kolony automobilů se opět očekávají o tomto víkendu na rakouských a německých dálnicích. Nárůst dopravy v Německu dosáhne ještě jednou vrcholu, neboť v jihoněmeckých spolkových zemích Bavorsko a Bádensko-Württembersko začínají školákům jako posledním v Německu prázdniny. Se zhuštěným a zpomaleným provozem je třeba počítat nejen v Německu, ale také na severojižních dálnicích Rakouska, Slovinska a Itálie. Kromě Bavorů a Švábů se na dovolené přesně uprostřed českých prázdnin vydává i mnoho dalších Evropanů.

Rakouský autoklub ÖAMTC se obává, že kromě dovolenkářů z Německa přispějí až k několikahodinovým zdržením také lidé, kteří se budou o prvním srpnovém víkendu z dovolených vracet.

V pasti dlouhých kolon by mohli v Rakousku motoristé uvíznout od páteční noci až do sobotního odpoledne na obvyklých problémových úsecích Tauernské dálnice A10 ze Salcburku směrem na Villach, dálnice A11 z Villachu na rakousko-slovinskou hranici a na Brennerské dálnici A13 z Innsbrucku na rakousko-italskou hranici.

Reportáž Dany Zlatohlávkové (zdroj: ČT24)


Se zhuštěným provozem se opět počítá i v okolí Vídně včetně silnice B7, která spojuje rakouskou metropoli s hraničním přechodem Mikulov/Drasenhofen.

ÖAMTC motoristům doporučuje, aby se na cestu přes Rakousko vydali už v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno, kdy by ještě mohl být provoz relativně klidnější.

V Německu se očekává velmi hustý provoz na dálnici A6 z Norimberku ve směru na Plzeň, dále na A9, která spojuje Berlín, Norimberk a Mnichov, a také A72 mezi Hofem a Saskou Kamenicí.

S velmi hustým provozem je pak nutné počítat také na silnicích ve Slovinsku, Chorvatsku, Itálii a Švýcarsku. Chorvatský autoklub HAK upozorňuje, že s příležitostnými zdrženími mají motorizovaní turisté počítat v blízkosti turistických letovisek na pobřeží Jaderského moře. Těm, kteří mají namířeno ještě dále na jih, je určeno upozornění autoklubů na delší čekací doby na řeckých a tureckých hraničních přechodech.

Kolony na německých dálnicích
Zdroj: ČT24