V Roudnici jsou nové prohlídkové trasy

Roudnice nad Labem (Litoměřicko) - V Roudnici nad Labem na Litoměřicku mohou turisté využívat nově vyznačené turistické trasy, které je zavedou do historicky zajímavých míst města. Podle mluvčího místní radnice Tomáše Pokorného jde teprve o první etapu vyznačování tras, v budoucnu jich zde turisté naleznou mnohem více.

V letošní turistické sezoně se ve městě podařilo opravit ochoz hlásky a její interiér. Instalovaly se panoramatické mapy, historické fotografie a informace o památkách. Nově se podařilo zpřístupnit roudnický kostel a románský hrad pod zámkem. Běžně je veřejnosti přístupná i kaple svatého Josefa, roudnická Kratochvílova rozhledna a další památky.

Podle ředitele Kulturního zařízení Města Roudnice nad Labem Luďka Jirmana se již na jaře podařilo umístit na památky smaltové tabulky, které je označují. Nyní jsou hotové i informační stojánky s informacemi o konkrétních objektech.

Pro turisty jsou nově v Roudnici také takzvané turistické noviny. Jedná se o šestatřicetistránkový barevný magazín obsahující ucelený přehled všech turisticky zajímavých míst jak ve městě, tak v blízkém okolí, který navíc obsahuje přehled významných kulturních akcí.