Madonnino šokující turné - odhalování těla i urážení politiků

Istanbul - Zpěvačka Madonna na svém evropském turné stále šokuje a pobuřuje. V tureckém Istanbulu se fanouškům odhalila a na víkendovém koncertě v Paříži promítla svastiku na čelo francouzské političky Marine Le Penové.

Nová deska Madonny nese v názvu přesmyčku taneční drogy MDMA a nový klip je mládeži nepřístupný. Odhalením v konzervativním Turecku navíc zahájila zpěvačka sérii provokací.

Na pařížském vystoupení třeba promítla na fotografii levicové političky Marine Le Penové fašistický symbol. „Marine Le Penová podá k soudu stížnost pro urážku. Nechceme akceptovat vše jen proto, že něčí jméno je Madonna a má hodně peněz. Navíc je známo, že udělá vše proto, aby se o ní mluvilo a oživila tím skomírající kariéru,“ prohlásil Florian Philippot, viceprezident Národní fronty.

Kontroverze je nejen v poslední době pro Madonnu synonymum reklamního nástroje, který velmi dobře funguje. Reakce francouzské levicové strany to jen potvrzuje. „Chce, aby se o ní mluvilo a hodlá se tím vrátit ke svým kořenům. Provokace, kterými se poslední dobou prezentuje, tomu nasvědčují. Zpěvák má zpívat a politik dělat politiku - míchání obou nefunguje. Budeme tak bránit čest našich voličů,“ podotkl Philippot.

Reportáž Petra Meškána (zdroj: ČT24)

Nová deska Madonny se neprodává tak dobře jako její předchozí tituly, a tak se dá očekávat, že marketing formou provokací bude u zpěvačky pokračovat. Nejblíž České republice se objeví Madonna 29. července ve Vídni.