Aerolinky naservírovaly cestujícím sendviče s jehlami

Minneapolis – Společnost Delta Airlines naservírovala svým cestujícím sendviče, ve kterých byly šicí jehly. Stalo se tak během čtyř letů z Amsterdamu do Spojených států. Dva lidé se lehce zranili. Jak se do jídla jehly dostaly, vyšetřuje nizozemská policie a FBI. Sendviče byly jen pro cestující v první třídě, posádku a vládní zaměstnance mířící do USA. Catering pro Deltu zajišťovala americká společnost sídlící na amsterdamském letišti.

Aerolinky upřesnily, že jehly byly objeveny v šesti sendvičích během čtyř nedělních letů. Jeden cestující na lince do Minneapolisu byl zraněn, ale odmítl vyhledat lékařské ošetření. Další jehly byly ve dvou letadlech mířících do Atlanty a také ve spoji do Seattlu. Jak uvedla mluvčí Delty Kristin Baurová, aerolinky zvýšily bezpečnostní opatření pro přípravu jídel.

„Delta bere tuto záležitost nesmírně vážně a spolupracuje s místními i federálními úřady, které tento incident vyšetřují. Delta přijala okamžitá opatření vůči dodavateli jídel v Amsterdamu, aby zajistila bezpečnost a kvalitu servírovaných pokrmů,“ uvedla letecká společnost v písemném vyjádření.

Catering pro letouny Delty zajišťovala amsterdamská společnost Gate Gourmet. Podle její mluvčí Christiny Ulosevichové nemá společnost informace o žádných dalších incidentech od aerolinek, pro něž zajišťuje jídlo. Firma podle ní netuší, jak se jehly do sendvičů dostaly.