S nahatým pupkem do hospody nelez

Brusel – Obnažená břicha turistů v restauracích a obchodech jsou proti srsti radní Martine Lessafreové z belgického přímořského letoviska Ostende. Členka liberální strany Open VLD doufá, že do příští letní sezony prosadí vyhlášku, podle níž by se po dohodě s majiteli obchodů a restaurací ve městě objevily cedule vyzývající rekreanty, aby mimo pláž nechodili polonazí a přioblékli se aspoň tričkem.

„Chceme, aby si lidé aspoň něco oblékli, než jdou do našich obchodů a restaurací,“ řekla Lessafreová. Na lidi, kteří si jdou z pláže sednout do kavárny nebo restaurace jen v plavkách, si podle ní stěžuje také mnoho místních. „Každý je v Ostende vítaným hostem, ale vezměte si, prosím, na sebe tričko,“ vzkázala prostřednictvím deníku Het Laatse Nieuws turistům. „Nejde o to, že bych byla prudérní, ale zašlo to už moc daleko,“ říká.

Ostende
Zdroj: Georges Jansoone/Wikipedia

Podobné opatření zavedla loni na jaře Barcelona. Lidem, kteří se na veřejném místě objeví bez základních kusů oblečení, hrozí pokuta od 120 do 500 eur (2 990 až 12 450 korun).

Vydáno pod