Taky Kanada má svůj Prison Break

Montreal - Dva vězni uprchli v neděli z věznice nedaleko kanadského Montrealu. Provedli to však pomocí vrtulníku a za bílého dne. Nakonec si svobody dlouho neužili. Policie je totiž podle místních médií hned v noci na dnešek našla, stejně jako jejich dva komplice.

Ke dramatickému útěku došlo krátce po 14:00 místního času. Policie brzy poté našla vrtulník v horském středisku Mont-Tremblant asi 85 kilometrů od věznice. Na místě byl jen pilot. Policisté ho odvezli do nemocnice a poté vyslechli. Následně při rozsáhlé pátrací operaci našli nejen oba uprchlíky, ale i jejich komplice.  

Místní média spekulují, že uprchlí vězni jsou šestatřicetiletý Benjamin Hudon-Barbeau a třiatřicetiletý Danny Provencal. Těm pomáhal komplic, který unesl vrtulník i s pilotem a přiměl ho letět k věznici. Nad objektem spustili provazový žebřík k vězňům, kteří již čekali na střeše vězení.

Muž, který se představil jako Hudon-Barbeau, po útěku zavolal do rozhlasu a varoval, že raději zemře, než aby se vrátil za mříže. Vězňové přitom měli útěk připravený velmi dobře.

Vydáno pod