Hotel na německo-polské hranici vás ubytuje na stromě

Zentendorf - Netradiční hotel na východě Německa nabízí turistům nevšední zážitek: ubytování v domě v korunách stromů. Možnost splnit si dětský sen mají i čeští turisté. Hotel houpající se vysoko ve větvích se nachází na německo-polské hranici poblíž města Zentendorf, necelých 50 kilometrů od českých hranic.

Ubytování v korunách stromů na německo-polské hranici (zdroj: ČT24)

Malé domky ve větvích se tyčí až ve výšce 15 metrů nad zemí. Toto ubytování proto není rozhodně určeno pro lidi se slabým žaludkem či strachem z výšek. Pokoje navíc poskytují jen omezený komfort - spartánské palandy, koupelnu se studenou vodou a suchým záchodem.

Majitelé netradičního hotelu v lese na pomezí německo-polské hranice si ovšem na nezájem turistů stěžovat nemohou. „Pokoj v tradičním hotelu si můžete pronajmout kdykoliv. Samozřejmě je to luxusnější, ale tohle je zase dobrodružství. Všechno je tady v pohybu,“ říká jedna z návštěvnic.

Majitel hotelu Jurgen Bergmann se touto ojedinělou živností v podstatě vrátil do svého dětství. „Jako dítě jsem doslova vyrostl v domě na stromě. A teď v něm většinu času trávím i jako dospělý, dokonce tady mám svoji kancelář. Mám radost, když můžu tuhle zkušenost předat našim hostům,“ říká.

Noc pro dva vyjde asi na pět tisíc korun

Hotel uprostřed lesa je pro zájemce otevřený po celý rok. Hosté si mohou vybrat z desítky různých srubů. Pokoj pro dva na jednu noc vyjde v přepočtu na zhruba pět tisíc korun. Čtyřčlenná rodina si připlatí asi dva tisíce.

Bydlení vysoko ve větvích už nabízejí třeba v Indii, Číně nebo ve Francii. „Zájem o nevšední ubytování je celosvětový trend. Lidé chtějí stále nové zážitky. Zvlášť ti, co pravidelně cestují, hledají něco zcela nového,“ potvrzuje expert na turismus Wolfgang Gärtner.