Policie obvinila řidiče autobusu, který havaroval s dětmi u Loun. Hrozí mu až osm let vězení

Policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti řidiče autobusu, který v březnu převážel děti na výlet a havaroval s nimi u Panenského Týnce na Lounsku. Muži hrozí až osm let vězení. Informovala o tom dnes lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Při nehodě utrpěli tři školáci těžká zranění a dalších 29 jich bylo zraněno lehce. Třiašedesátiletý muž je stíhán na svobodě.

S lehkým zraněním z nehody vyvázli i tři dospělé osoby a sám šofér. „Řidič při jízdě za mlhy a náledí nerespektoval nejvyšší povolenou rychlost a dostal se do smyku, který již nevyrovnal. Sjel vpravo mimo vozovku, kde se převrátil na bok,“ popsala Střelcová.

Školní autobus havaroval 9. března kolem osmé hodiny ráno. Řidič vezl na výlet do Prahy děti a učitele ze základní školy z Vejprt na Chomutovsku. Záchranáři odvezli do nemocnic 47 lidí. Nejvážněji zraněné dítě operovali lékaři v motolské nemocnici. Škodu na havarovaném autobuse policie odhadla na tři miliony korun.

Místní samosprávy požadují rozšíření silnice. Vážné dopravní nehody zde totiž nejsou ojedinělé

Úsek silnice D7 u Loun je častým místem vážných dopravních nehod. Naposledy na začátku září při hromadné havárii zemřeli tři lidé. Nejtragičtější byla srážka z února 2008, kdy se na silnici u Panenského Týnce střetly nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil. Zahynulo tehdy osm dělníků z mikrobusu, kteří cestovali na noční směnu.

Místní samosprávy apelují na Ředitelství silnic a dálnic, aby dokončilo rozšíření silnice na čtyři pruhy. U Postoloprt začala v září stavba čtyřkilometrového úseku, celá dálnice má být dokončena v roce 2023.