Tělo čtrnáctiletého chlapce v neděli našli záchranáři v nádrži Nové Mlýny

Uherčice (Břeclavsko) - Po více jak týdnu se záchranářům podařilo nalézt tělo čtrnáctiletého chlapce, který spadl nešťastnou náhodou do uherčického jezu na řeče Svratce. Vodní záchranná služba ho objevila na hladině prostřední nádrže Nové Mlýny. Přivolaný lékař neshledal známky cizího zavinění a jako příčinu úmrtí potvrdil utonutí.

Boj o chlapcův život tak skončil neúspěšně. Jeho kamarádi ho viděli sklouznout do jezu na řece Svratce a od té doby ho nikdo nespatřil. Dobrovolní hasiči, policisté a další lidé dnes procházeli dlouhý úsek břehu, ve vodě operovali potápěči.

„Vodohospodáři po domluvě se záchranáři snížili průtok korytem Svratky, aby potápěči mohli prohledat dno u splavu v Uherčicích,“ řekl České televizi před týdnem policista Karel Juráň. Na sedm hodin proto byla odstavená i vodní elektrárna pod hrází Brněnské přehrady. Ani to však potápěčům ani lidem hledajícím chlapce ze břehu nepomohlo.

Pátrání po čtrnáctiletém chlapci, kteří spadl do jezu v Uherčicích (zdroj: ČT24)

Policisté použili i vrtulník, ale bez úspěchu. Vrtulník s termovizí použily záchranné týmy už v pátek. Podle břeclavské policejní mluvčí Kamily Haraštové zůstalo chlapcovo tělo bohužel stále ve vodě.