Gentlemani silnic zachránili muže z hořícího auta

Brno - Za odvahu a hlavně duchapřítomnost získali dnes dva mladí muži titul Gentleman silnic. Ocenění se uděluje šestým rokem lidem, kteří se zasloužili o záchranu života při dopravních nehodách. Certifikát letos získali dva řidiči kamionu, kteří zachránili zraněného řidiče z hořícího vozu.

Dvacátého prvního října loňského roku krátce po půlnoci zastavila dopravu na 207 km na dálnici D1 směrem na Vyškov vážná dopravní nehoda. Osobní vůz v plné rychlosti narazil zezadu čelně do kamionu. V hořícím autě byl tenkrát uvězněn mladý muž, který by nehodu nepřežil, kdyby mu nepomohl právě řidič nabouraného kamionu s kolegou. A právě za tento odvážný čin získal Michal Lehký a Marek Bilík titul Gentleman silnic. Všichni tři muži se navíc dnes poprvé setkali.

Po půl roce se všichni tři muži poprvé na místo nehody vrátili. „Měl jsem poškozenou ledvinu, vzali mi orgán, teď ale žiju a chodím, je to skvělé,“ děkoval svým zachráncům Ondrej Karpaš. „Moji zachránci jsou úžasní, když mi popisovali, jak jsem jim nadával, potykali jsme si a budeme přátelé, navíc dnes už se budu jinak dívat na kamioňáky, dřív jsem je bral, že mě zdržují.“

Michal Lehký a Marek Bilík tak odedneška patří do síně slávy silničních gentlemanů, kterých je u nás šedesát.