V Brně vznikla první skateová hala

Brno - Zajezdit si na skateboardu i v zimě měli včera poprvé možnost brněnští skateboardisti. Ve večerních hodinách se v Jugoslávské ulici otvírala první hala se skateovými překážkami. A zájem byl obrovský, zajezdit si přišly skoro tři desítky lidí nejen z Brna i okolí. Podobná hala totiž na jižní Moravě doposud nebyla.

„Už deset let sháníme nějakou halu, kde bychom si mohli zaskejtovat pod střechou, ale zatím se nám to nedařilo. Teprve až teď se nám povedlo domluvit pronájem v této hale, kde budeme mít možnost každý den dvě hodiny jezdit,“ vysvětlil organizátor akce Martin Hub. Skatepark bude otevřen denně, vždy ve večerních hodinách. Na jeho slavnostní otevření se přijeli podívat lidé z celého okolí. Petr Mercell dorazil dokonce až ze Slovenska. „Jsem rád, že se to v Brně povedlo, protože nic takového tady v okolí není, takovou halu nemáme ani u nás na Slovensku,“ řekl České televizi.

Pro jezdce jsou připraveny čtyři nejoblíbenější překážky - bedna, dva really a skočka. „Zatím jsme ve zkušebním termínu a máme pronajatou jen třetinu haly, tak jsme sem nechtěli navozit hned všechny překážky. Do budoucna bychom si chtěli pronajmout celou tuto halu a udělat regulérní skatepark, který by byl k dispozici celý den,“ uvedl další z organizátorů akce Tomáš Koudela.

nová skateová hala v Brně (zdroj: ČT24)