Maminku zachránil tříletý chlapec před skokem z balkonu

Zlín - Teprve tříletý chlapec pomohl k záchraně své maminky. Třiadvacetiletá žena se včera před devátou hodinou večer rozhodla skočit ze šestého patra panelového domu na Jižních Svazích ve Zlíně. Malý chlapec včas otevřel dveře záchranářům, kteří ženu z balkonu strhli. Maminka skončila na psychiatrii, tříletý chlapec, o něhož se neměl kdo postarat, v dětském domově.

„Operační důstojníci povolali našeho vyjednavače k zásahu na Jižních Svazích, kde zřejmě chtěla skokem z balkonu ukončit život třiadvacetiletá žena. Když policista přijížděl na místo, viděl, že v šestém patře sedí na balkonovém zábradlí žena a chystá se skočit. Neznali jsme její jméno ani číslo bytu, bylo tedy těžké určit, které dveře jsou ty správné. Policisté i ostatní záchranáři klepali na byty, ale nikdo neotvíral. Snažili jsme se najít především sousední byt a dostat se do něj, aby vyjednávač mohl se ženou komunikovat,“ popsala dramatické chvíli mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Malý chlapec, který zřejmě slyšel klepání na sousední byty a proto byt otevřel. "Vyjednavač okamžitě zaregistroval, že jde přímo o byt se ženou na balkonu. Na rozhovor s ní nebyl prostor. Policista vrazil do bytu, ženu chytil za pas a snažil se ji strhnout. Mladá žena však zábradlí svírala tak pevně, že to sám nezvládnul. Pomohli mu v tom policisté i hasiči, kteří do bytu vběhli s ním.
Mladá maminka nadýchala 2,33 promile," vysvětlila Bartíková.

Žena poté tvrdila, že sebevraždu spáchat nechtěla, že netuší, co se stalo. Lékař záchranné služby vzhledem ke všem okolnostem rozhodl o jejím převozu do psychiatrické léčebny v Kroměříži. „Naši operační důstojníci zajistili také pracovnici oddělení sociálně právní ochrany dětí zlínského magistrátu. Ta si převzala tříletého chlapečka, o kterého by se neměl kdo postarat, a dočasně ho převezla do dětského domova i s jeho nejoblíbenějšími hračkami,“ dodala Bartíková.