V Brně vzplál panelový dům, nikdo není zraněný

Brno - Hasiči museli v noci na dnešek evakuovat kvůli požáru panelový dům na sídlišti v Brně-Bystrci. Po jedné hodině ranní vzplanul před domem v Ondrouškově ulici stavební materiál určený k zateplení budovy a odsud se plameny přenesly na celou vnější stěnu domu. Požár zřejmě někdo úmyslně založil, škoda činí 200 000 korun. Nikdo z třiceti evakuovaných lidí se nezranil.

Hasiči spolu se strážníky nejprve dům vyklidili a prozkoumali byty přiléhající k hořící stěně. Poté se pokusili přistavit automobilový jeřáb k paneláku, aby mohli strhnout zbytky hořící izolace, což se jim nepodařilo kvůli složitému terénu.

Přesto nakonec dostali požár stěny pod kontrolu. Rozebrali a uhasili také hromadu materiálu na zemi. Na místě zasahovali hasiči z centrály v Lidické a posádek na výstavišti a přehradě spolu s dobrovolnou jednotkou z Komína. Kolem 02:30 se obyvatelé začali vracet do svých bytů.

V Brně-Bystrci hořel panelový dům (zdroj: ČT24)

Příčinu určují policejní specialisté s experty hasičského sboru. „Dosud zjištěné poznatky nasvědčují tomu, že oheň mohl být založen úmyslně,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.