Dálnice D1 ve směru na Prahu byla na 217. kilometru uzavřena

Brněnsko - Nejméně šest Poláků se zranilo dnes odpoledne při vážné dopravní nehodě na 217. kilometru dálnice D1 nedaleko Rousínova. Jedna žena se zranila těžce, vrtulník ji transportoval do Fakultní nemocnice Brno. Dvě související nehody v obou směrech zablokovaly dopravu na dálnici na dlouhé desítky minut. Ve směru z Brna do Vyškova je přibližně od 16:00 dálnice průjezdná, v protisměru se doprava odklání.

Jednotlivé složky záchranného systému udávají různé informace o počtu zraněných a závažnosti jejich stavu. Čísla se pohybují mezi šesti, které uvádí záchranná služba, a osmi. Podle mluvčího policie Petra Nečesánka se nejvážněji zranila žena z Polska, která cestovala v mikrobusu. Podle dostupných informací přišla o nohu.

Složitou situaci na dálnici odstartoval krátce po 13:00 požár osobního auta ve směru na Vyškov. Když řidič viděl plameny šlehající z motoru, zastavil v odstavném pruhu a utekl. Požáru si podle mluvčího hasičů Jaroslava Haida všiml řidič auta odtahové služby, který jel v protisměru. Zastavil, chtěl vystoupit, přeběhnout dálnici a pomoci s hašením. V tu chvíli však do jeho auta narazil polský mikrobus, jehož řidič se zřejmě plně nevěnoval řízení.

Likvidace nehody na dálnici D1 (zdroj: ČT24)

V mikrobusu bylo devět Poláků. „Do zdravotnických zařízení ve Vyškově a v Brně jsme postupně po ošetření v terénu odtransportovali celkem šest zraněných, zejména se středně těžkými zraněními,“ uvedl mluvčí jihomoravské záchranky Radek Turin.

V obou směrech se hned po nehodě začaly tvořit kolony dlouhé až několik kilometrů. Ve směru na Brno policie dopravu odklání na 226. kilometru.