Mladík, který řídil opilý a zabil ženu na Konečného náměstí, byl obžalován

Brno - Státní zástupce na sklonku minulého týdne obžaloval dvaadvacetiletého Petra Zahradníka, který podle něj zavinil tragickou dopravní nehodu v brněnské ulici Veveří. Opilý mladík bez řidičského průkazu na začátku prázdnin srazil dvě ženy stojící na tramvajovém ostrůvku. Jedna z nich zemřela, druhé - patnáctileté dívce - způsobil těžké zranění. Z místa pak bez poskytnutí pomoci ujel.

Policisté, kteří podezřelého dopadli po půlhodinovém pátrání v nedaleké ulici, zjistili, že pachatel nevlastní řidičské oprávnění a před jízdou navíc pil. Tragédie, která zničila život jedné rodiny, otřásla celým Brnem. Mladík jel ve vozidle se třemi kamarády. Policistům tvrdil, že dostal smyk a probral se až po zadržení hlídkou.

„Bylo však prokázáno, že se snažil z místa nehody ujet, aniž by zraněným osobám poskytl pomoc. Vozidlo se mu však nepodařilo nastartovat, a tak utekl do nedaleké restaurace, kde si dal pivo a následně byl v blízkém okolí  zadržen policií,“ uvedl mluvčí brněnského zastupitelství Vladimír Kutnohorský.

Mluvčí brněnského zastupitelství Vladimír Kutnohorský k případu (zdroj: ČT24)

Mladík z Bruntálska se třemi promile v krvi - navíc bez řidičského průkazu - spáchal hned několik trestných činů najednou, a to obecné ohrožení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. A právě za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí řidiči až desetiletý trest. To platí v případě, kdy je z nedbalosti ohroženo minimálně osm lidí. V době nehody jich byla na frekventované křižovatce na Konečného náměstí více než dvacítka.

Obviněný muž čeká na začátek soudu ve vazbě. Hlavní líčení by mělo být zahájeno během jednoho měsíce.