Nehoda auta s tramvají zablokovala na tři hodiny provoz v centru Brna

Brno – Osobní automobil se dnes v odpoledních hodinách srazil s tramvají na křižovatce Kounicovy a Hrnčířské ulice. Kvůli nehodě musel být zastaven provoz. Na místě zasahovali hasiči a přijela i záchranná služba. Osmatřicetiletý muž, který řídil automobil, vyvázl s lehkými zraněními a byl převezen do Úrazové nemocnice.

Nehoda se stala krátce po půl třetí, když řidič osobního vozidla narazil do tramvaje na křižovatce ulic Hrnčířské a Kounicovy a zaklínil se v silnici. Nikdo se při havárii naštěstí vážně nezranil. „Pouze osmatřicetiletý řidič automobilu měl pár odřenin a byl odvezen do brněnské úrazové nemocnice,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Radek Turin.

Automobil, který se srazil s tramvají, vjel do kolejiště a zablokoval na půl hodiny dopravu. Dopravní podnik města Brna proto nasadil místo spoje náhradní autobusovou dopravu. „Snažili jsme se udělat všechno pro to, aby cestující utrpěli nehodou co nejméně,“ řekla mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Pohanová.

Hasiči, kteří přijeli na místo nehody, z kolejiště odtáhli automobil. „Žádné nebezpečné látky – paliva, oleje - tam nebyly. Nemuseli jsme ani nikoho vyprošťovat,“ dodal mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Haid.

Co bylo příčinou nehody, policie Jihomoravského kraje zatím zjišťuje. Dechové testy prokázaly, že řidič před jízdou nepil.