Zlodějky v supermarketu zneužívaly ke krádežím malé dítě a kočárek

Brno - Kriminalisté z policejního oddělení Brno-venkov stíhají pro krádež šestačtyřicetiletou ženu, která spolu se svými dvěma komplickami přišla na nový způsob, jak obelstít ostrahu, nakonec ale neobelstila. Trojice žen vyrazila se záměrem nakupovat bez placení do obchodního centra v Modřicích, kde si vyhlédla obchod s textilním zbožím. Pro svůj lup si ženy speciálně upravily dětský kočárek tak, aby s ním mohly projít bez povšimnutí skrz bezpečnostní rámy. Celý vnitřek kočárku oblepily materiálem, který dokáže odstínit čipy umístěné na zboží. Kočárek ještě ženy maskovaly plenou, aby navodily dojem, že uvnitř spí dítě.

Při krádeži měly zlodějky rozdělené úkoly. Zatímco jedna z pachatelek projížděla s kočárkem napěchovaným ukradeným oblečením kolem pokladny, další dvě s dítětem v náručí se snažily odvést pozornost pokladní. Přesto nebyly ale tak nenápadné, jak chtěly, a hned za pokladnou ženu s kočárkem zastavil člen ochranky. Ten v kočárku místo spícího dítěte našel zboží za víc než deset tisíc korun. „Další dvě ženy, jakmile zjistily, že je zle, vypařily se jak pára nad hrncem, takže celá ta krádež zůstala na jednu šestačtyřicetiletou pachatelku,“ popisuje průběh krádeže policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Přistižená zlodějka, která měla dosud čistý trestní rejstřík, teď  může počítat s až dvouletým vězením. Rafinovaný způsob krádeže s pomocí dětského kočárku je pro policisty novinkou. „Nedokážu si představit, že by prodavačka dostala odvahu nahlédnout do kočárku, který je zakrytý plenkou a vypadá, že v něm spí dítě,“ dodává Malášek. Policisté teď prohlížejí kamerové záznamy z nákupního centra, aby zjistili, zda podobných krádeží nemají ženy na svědomí víc.

Mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek k případu (zdroj: ČT24)