Policie zatkla lupiče, který vykrádal auta. Škoda přes milion korun

Židlochovice - Jihomoravská policie zatkla mladíka ze Židlochovic, kterého podezírá z jedné z největších sérií vloupání. Zaměřoval se zejména na vykrádání aut. Za dva měsíce napáchal škody za víc než milion korun. Při následných domovních prohlídkách policie zajistila nejen desítky kradených věcí, ale i zbraně a drogy. Mladíkovi hrozí až osm let vězení.

„Lupič byl zadržen v ukradeném autě, ve vozidle se nacházela další osoba, která měla drogy,“ prohlásil kriminalista Pavel Mitáš. Nejen drogy a kradené věci, ale také zbraně našla několik hodin poté policie při domovních prohlídkách. Právě kvůli podezření, že by mohli být spolupachatelé ozbrojení, šli policisté do domu se samopaly. „Kromě věcí se podařily zajistit i dvě osoby, které byly celostátně hledané,“ podotkl Mitáš.

Scénář, podle kterého loupili, byl pokaždé velmi podobný. Často se vraceli na parkoviště u ústředního hřbitova. „Zajeli do Brna a náš hlavní pachatel provedl vloupání třeba do pěti vozidel,“ řekl Mitáš. Mladík šel nejprve k vozidlu, uviděl něco na zadním sedadle, tak rozbil okénko nebo rozlomil zámek a dostal se dovnitř. Ve dvou případech dokonce našel v autě i náhradní klíče a s autem ujel. Mladík má za sebou bohatou kriminální minulost. Naposledy se z vězení vrátil loni v prosinci.

Reportáž Hedviky Dědkové (zdroj: ČT24)