Při nehodě dvou aut na Blanensku se zranilo sedm lidí

Žďárná (Blanensko) - Mezi obcemi Žďárná a Valchov na Blanensku se dnes při nehodě dvou osobních aut zranilo sedm lidí. O tom, že letní gumy a sníh na vozovce skutečně nejdou dohromady, se krátce po jedenácté hodině dopoledne přesvědčil při své nepřiměřené jízdě osmadvacetiletý řidič osobního vozu Škoda Felicia na silnici II/150 v místě známém jako Valchovský kopec. Řidič jel od obce Valchov směrem na Boskovice, na uježděném sněhu dostal smyk a vyjel do protisměru. Čelně se tam střetl s protijedoucí škodou Octavia.

„Při nehodě byli těžce zraněni spolujezdec a spolujezdkyně z vozu Škoda Felicia, další tři lidé v tomto vozidle včetně řidiče utrpěli lehká zranění. Lehce zraněni byli také řidič a spolujezdkyně ze škody Octavia,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Blansko Iva Šebková.

Na vozidlech vznikla škoda za asi 110 tisíc korun. Po dobu šetření nehody policisté řídili provoz na komunikaci kyvadlově.

Provoz na silnicích Jihomoravského kraje včetně Blanenska dnes od rána komplikuje sníh a špatná viditelnost. Mnohé silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností.