Brno se připravuje na nápor fanoušků superbiků

Brno - O víkendu zaplní Brno fanoušci silných strojů. Na Masarykově okruhu se pojede závod Mistrovství světa superbiků. Lidé se do města sjíždějí už od středy, největší nával však provozovatelé kempů a ubytoven očekávají až zítra a především v neděli, kdy jezdce čekají hlavní závody. Strážníci a policisté jsou však ve střehu už dnes - bezpečnostní opatření budou podle nich podobná jako u Velké ceny silničních motocyklů, která se jezdí v srpnu.

Španěl Carlos Checa, Italové Max Biaggi s Markem Melandrim a pro domácí fanoušky Jakub Smrž, který se v průběžné kvalifikaci umístil na jedenáctém místě - to jsou nejzvučnější jména letošního ročníku Mistrovství světa superbiků. Předpokládá se, že podobně jako loni na Masarykův okruh do Brna přitáhnou až 60 tisíc milovníků rachotu silných motorů.

Policisté už ode dneška usměrňují dopravu v okolí brněnského Automotodromu a na bezproblémový průběh příjezdu fanoušků budou dohlížet také v kempech. „Vzhledem k tomu, že se jedná o druhou největší sportovní událost na Automotodromu, tak očekáváme kolony z důvodu řazení vozidel na parkoviště,“ uvedl šéf jihomoravské dopravní policie Jindřich Rybka.

Kritickým místem je podle policistů silnice 602, která je uzavřená. Stěžejní příjezdovou komunikací proto bude pouze dálnice D1 a sjezd číslo 182 Kývalka. Pokud se na dálnici stane například dopravní nehoda, tak situace v Brně o tomto víkendu může být skutečně komplikovaná.

„Celková opatření budou podobná jako u Velké ceny silničních motocyklů, ovšem zhruba v poloviční míře,“ dodal Rybka. Mistrovství superbiků totiž takových rozměrů jako Velká cena zdaleka nedosahují.