Policie hledá pedofila, který zneužil pětiletou dívku

Brno – Policie pátrá po šestatřicetiletém Petru Koudelkovi z Tišnova, který je podezřelý ze sexuálního zneužití pětileté holčičky. Dceru, kterou mu svěřila přítelkyně, měl nutit k orálnímu sexu a dalším praktikám. Když vše vyšlo najevo, muž zmizel a skrývá se. Policie zjistila, že byl kvůli pohlavnímu zneužití v minulosti ve vězení. Soud mu uložil ambulantní léčbu, které se však vyhýbal. Policie prosí veřejnost o opatrnost a pomoc při Koudelkově nalezení.

Celý příběh se odehrál v loňském roce, kdy si matka dívky Koudelku po krátké známosti nastěhovala do bytu. Pedofil využil hned první příležitosti, kdy dostal dívku na starost. Napustil vanu a dívku nalákal, že si s ní bude ve vaně hrát. „Dívenky se ve vaně intimně dotýkal, nutil ji k orálnímu sexu a nakonec před ní masturboval až k vyvrcholení,“ popsal policejní mluvčí Petr Nečesánek. Dívku vzal později do hračkářství a nakoupil jí, co chtěla. Hračky měly předškolačku umlčet.

Holčička se ale se zážitkem nakonec svěřila své matce. Policii však kontaktovala teta, která nechtěla nechat příběh své malé neteře bez povšimnutí. A to i přesto, že ji od toho matka dívky zrazovala, protože své dceři nevěřila. „Partner jí vše popřel, proto dceru obvinila, že si vymýšlí,“ řekla policejní vyšetřovatelka Michaela Kučerová.

Vyšetřovatelka Michaela Kučerová o případu pedofila (zdroj: ČT24)

Matka uvěřila malé dceři, až když pedofil utekl z jejich domova

Koudelka ovšem mezitím zmizel, a když se matka dívky dozvěděla o jeho minulosti, uznala, že měla její dcera pravdu. Tu také potvrdil znalec z oboru psychologie, který holčičku vyšetřil a verzi matky zcela vyvrátil. Podle jeho závěrů si dívka v tak nízkém věku nemohla celou věc vymyslet.

Hledaný Petr Koudelka byl v minulosti odsouzen za sexuální zneužívání nezletilého syna své tehdejší přítelkyně. Po pár dnech známosti se k ní nastěhoval a ke zneužívání chlapce měl dostatek příležitostí.