V Meziříčí hořel plastový odpad, požár možná někdo úmyslně založil

Valašské Meziříčí – Požár ve firmě, která zpracovává odpad, vypukl v areálu bývalé Tesly ve Valašském Meziříčí v pátek před půlnocí. Předběžnou škodu majitel vyčíslil na 300 000 korun. Ranní vyšetřování případu ukázalo, že oheň možná někdo založil úmyslně, případ proto nadále vyšetřují hasiči a policie.

Páteční požár ohlásili lidé z protějšího domu, kteří si všimli velkých plamenů na dvoře bývalého areálu Tesly. „Na místě rozsáhlého požáru hořely především plastové odpady, a to jak v kontejnerech, tak na volné ploše,“ popsal mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Odpad se roztekl v areálu na volnou plochu, hasičům se podařilo zabránit úniku škodlivých látek do kanalizační výpusti. O požáru už hasiči informovali odbor životního prostředí i majitele.

„Požár zničil část zpracovaných plastů v odpadu, poškodil stroj na lisování a kontejnery,“ řekl Mitáček s tím, že včasným zásahem se podařilo uchránit další majetek v hodnotě přibližně jednoho milionu korun. Noční zásah trval přibližně dvě hodiny.