V troskách vyhořelé samoty našli hasiči lidské torzo

Valašská Bystřice/Tišnavy - Tragický požár dnes před pátou hodinou ráno zcela zničil jednu z obydlených chat u Valašské Bystřice v části zvané Tišnavy. Bohužel v jejích troskách našli hasiči po uhašení ohně ohořelé lidské tělo. Chata vyhořela do základů a shořela také část lesa, u nehož se nacházela. Na místě zasahovaly čtyři jednotky dobrovolných hasičů a další profesionálové. Lidský život se jim ale zachránit nepodařilo.

 Z tísňového volání, které přijal operátor ve 4,47 hodin ráno, bylo jasné, že by v chatě mohl být člověk. Bohužel byla už při příjezdu místních dobrovolných hasičů, kteří byli na místě okamžitě, celá v plamenech. Dovnitř se nedostali také proto, že v ní začaly vybuchovat lahve s plynem," popsal zásah mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Hasiči, kteří byli na místě jako první, začali likvidovat požár přilehlého lesa, který od chaty chytil. S příjezdem dalších jednotek, které se z valašských kopců dostávaly s obtížemi, se podařilo asi za dvě hodiny požár chaty zcela zlikvidovat. „Bohužel po ohledání místa jsme našli ohořelé tělo,“ dodal Mitáček. Na místo proto byla přivolána policie, která bude případ společně s hasiči prošetřovat.

NO COMMENT: amatérské záběry likvidace požáru samoty (zdroj: ČT24)