Anonym vyhrožující bombou ve Valašském Meziříčí byl odhalen

Valašské Meziříčí - Policisté dopadli pachatele anonymních telefonátů vyhrožujících výbuchem bomby. Telefonáty v březnu hned čtyřikrát ochromily centrum Valašského Meziříčí, jejich pachatelkou je 37 letá žena. Série anonymních oznámení, která byla důsledkem její špatné finanční situace, má překvapivé vysvětlení.

Žena vybrala z bankovního účtu přítele bez jeho vědomí desítky tisíc korun. Když muž na manko přišel, vyrazil do spořitelny zjistit, kam peníze zmizely. V ten moment dostala žena strach a zavolala na 158 se slovy: „Doufám, že ve spořitelně nikdo není, protože za hodinu to bouchne“. Anonymním telefonátem se pokusila svému příteli zabránit vstupu do pobočky. Úspěšně. Policie budovu uzavřela a lidi uvnitř evakuovala. To se v průběhu března opakovalo čtyřikrát.

Poprvé 7. března, podruhé 15. března a naposledy 30. března, kdy žena během dopoledne volala hned dvakrát. Ve všech případech byly nasazeny jednotky záchranné služby, hasičů, státní a městské policie, okolí České spořitelny prohledával také specialista se psem cvičeným na vyhledávání výbušnin.

Žena bydlící ve Valašském Meziříčí teď pravděpodobně bude muset zaplatit výjezdy záchranných jednotek, za šíření poplašné zprávy navíc trestní zákon ukládá až pětileté vězení.