Muzejní noc v Boskovicích byla ve znamení traktorů pro malé i velké

Boskovice - Boskovické muzeum si pro letošní ročník Muzejní noci, který proběhl včera, připravilo výstavu „Světla svítí, blinkry blikají“. Expozice představuje zemědělské stroje různého stáří. Jen jedinou noc v roce si návštěvníci mohli do vystavených exponátů sednout a zakroutit si volantem.

Dospělé čekala komentovaná prohlídka zemědělských strojů, nejvíce aktivit nabízel program pro děti. „Pro předškoláky a školáky jsme připravili takové běhací hry - mají za úkol najít v muzeu konkrétní značku traktoru nebo nějaký díl, ti úplně nejmenší třeba volant,“ příblížila ředitelka boskovického muzea Dagmar Hamalová. Poradit si museli také s jazykovými hrami - například vymyslet, jak vzniklo slovo traktor.

Pouze včera v noci si malí i velcí návštěvníci mohli všechny vyzkoušené exponáty osahat, posadit se do nich a zatočit si jejich velkým volantem.

NO COMMENT: Boskovická muzejní noc (zdroj: ČT24)

Boskovické muzeum se do celostátní akce, při níž jsou kulturní instituce otevřené přes noc, zapojuje od roku 2008. Zaměřuje se především na propagaci regionu. Vloni muzeum v noci navštívily tři stovky lidí především z Boskovic a blízkého okolí.

Děti si mohly všechny exponáty samy vyzkoušet
Zdroj: ČT24