V nemocnici v Uherském Hradišti zůstává ředitel i lékaři

Uherské Hradiště - Spor ředitele uherskohradišťské nemocnice Antonína Karáska a lékařů je nejspíš u konce. Lékaři si po skončení akce Děkujeme, odcházíme stěžovali, že je ředitel šikanuje, a žádali Karáskovo odvolání. Vedení kraje se však postavilo za něj a jeho odvoláním se dozorčí rada vůbec nezabývala. Podle lékařů kraj nechává celou záležitost takzvaně „vyšumět“.

Na konci března lékaři z Uherského Hradiště jednotně říkali, že buď z nemocnice odejde ředitel Karásek, nebo půjdou oni. O téměř dva měsíce později však všechno zůstává při starém.

Podle krajské radní pro zdravotnictví Hany Příleské už není problém akutní. „Podle mých informací se spor už uklidňuje. Vedení kraje stále podporuje Antonína Karáska a jeho setrvání ve funkci,“ uvedla.

Na dozorčí radě nemocnice, která zasedá dnes večer, se podle informací ČT nebude odvolání Karáska vůbec projednávat. „Rada se bude zabývat hospodařením nemocnice, nikoliv spory,“ potvrdila Příleská. Rada je s Karáskovou prací spokojená, jeho nemocnici jako jedinou v kraji netíží dluhy.

Antonín Karásek se dnes pro ČT nevyjádřil. Lékaři tvrdí, že právě ředitel jejich jednotu rozbil. Proti způsobu jeho vedení se kriticky vyjadřuje už jen pár ze stovky lékařů.

Spor lékařů a ředitele se naplno projevil po skončení akce Děkujeme, odcházíme

Antonín Karásek po skončení akce Děkujeme, odcházíme nejprve odmítl přijmout lékaře zpět, nakonec ustoupil. Podle lékařů je potom v práci šikonoval. Proto 18 primářů a dalších 96 lékařů podepsalo otevřený dopis, v němž poměry v nemocnici kritizovali.

Vedení kraje stálo od počátku za Karáskem a jednání o jeho odvolání oddalovalo. Dozorčí rada pouze Karáskovi řekla, že pokud nesjedná smír, navrhnou jeho odvolání. K tomu však nedošlo.