Otec přišel do školy pomstít žáka, učitel skončil v nemocnici

Pohořelice - Záchranáři museli v pátek dopoledne odvézt z hodiny tělocviku ve čtvrté třídě učitele, s nímž si přišel před očima žáků vyřídit své účty otec jednoho z dětí. Tomu dal tělocvikář před čtrnácti dny facku. Otec, který se o tom dozvěděl se zpožděním, nelenil, a do školy se okamžitě vypravil. Místo, aby řešil problém na ředitelství školy, přiběhl do hodiny tělocviku, s učitelem se začal hádat a dal mu před plnou třídou pěstí. Ten po ráně „cvičeného kickboxera“ padl k zemi a zranil si hlavu o betonovou plochu. Poté oba skončili v ředitelně, kde tělocvikář omdlel. Vše sledovaly vyděšené děti v přímém přenosu.

Ředitel školy Stanislav Polák incident potvrdil, ale nechtěl se k němu obšírněji vyjadřovat. Minulý pátek, kdy se vše odehrálo, k němu ani nezavolal policii, kterou chce podle svých slov kontaktovat až dnes. „Mohu jen říci, že se to stalo celé před dětmi a že pan učitel skončil v nemocnici,“ uvedl ředitel Základní a mateřské školy v Pohořelicích Stanislav Polák.

Žáci čtvrté třídy jsou sdílnější. „Všechno to začalo, když pan učitel dal jednomu klukovi facku za to, že nadával holkám, že jsou lesby. Druhý den mu na druhé straně pusy vypadl zub, který se mu už delší dobu kýval a on začal říkat, že za to může. Pak přišel do školy tatínek a v hodině panu učiteli dal pěstí. Všichni jsme křičeli, měli jsme strach. Pan učitel upadl na zem, nehýbal se a pak pod jeho hlavou vytekla krev. Když se zvedl, odešel s tím pánem pryč,“ uvedla jedna z žaček čtvrté třídy, jejíž jméno má redakce k dispozici.

Ředitel Stanislav Polák o incidentu (zdroj: ČT24)

Učitel tělocviku byl s tržnými ranami na hlavě a podezřením na otřes mozku odvezen v pátek do Fakultní nemocnice Brno. Již v neděli ale na vlastní žádost nemocniční zařízení opustil. „Podepsal reverz,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová. V současné době je v pracovní neschopnosti a podle ředitele školy se jeho neschopenka řeší jako pracovní úraz. Zároveň mu ale bude udělen trest za porušení pracovních povinností. Za facku tak nejspíš dostane nižší plat.

Jaký trest hrozí otci, který učitele napadl, bude závislé na době, jakou se bude s úrazem hlavy léčit. Tělocvikář sám se k případu vyjádřit odmítl. Je z celé záležitosti otřesen a pouze po řediteli vzkázal, že musí absolvovat ještě několik vyšetření včetně CT. Otec čtvrťáka, jehož jméno má redakce k dispozici, se nepodařilo v jeho místě bydliště v Divákách kontaktovat. Podle ředitele ale už v jeho kanceláři, když se zkrvaveným učitelem přišel, svého zbrklého jednání litoval.

Policie případ šetří z vlastní iniciativy, protože se o něm na malém městě od pátku šíří nejrůznější zvěsti. „Zatím ale nejsme schopni říci nic jiného, než že se jím zabýváme, žádné obvinění zatím nepadlo,“ dodal mluvčí policie Bob Malášek.

Základní škola v Pohořelicích
Zdroj: ČT24