Dva těžce zranění po střelbě v Brně

Brno - Střelba se dnes ráno ozvala na chodníku před restaurací u hlavního nádraží v Brně. Muž tam zřejmě po předchozí hádce a potyčce postřelil dva jiné muže do břicha. Ti teď v nemocnici bojují o život. České televizi to potvrdila policejní mluvčí Petra Vedrová. Podle prodavačky stánku na místě střelby se celá událost odehrála časně ráno. Jeden ze svědků ihned zavolal záchranku a poskytl muži první pomoc. Na chodníku před bistrem byla ještě po deváté hodině vidět krev.

„Zraněni jsou dva asi třicetiletí bezdomovci. Každý z nich byl zraněn jedním výstřelem do břicha. Střelbě předcházela hádka a také drobnější fyzická potyčka,“ řekl kriminalista Antonín Hrdlička. Zdravotní stav obou zraněných je velmi vážný. Jsou umístěni ve dvou nemocnicích. Oba museli být po činu operováni.

K případu má policie několik svědků. Po pachateli pátrá. Z místa činu odešel směrem na Nové Sady. Jde o přibližně třicetiletého muže, vysokého asi 175 centimetrů, který má tmavé vlasy a bradku. Měl kostkovanou košili a obuté kanady. „Pachateli hrozí stíhání za pokus o vraždu,“ dodal Hrdlička. Muže zaznamenaly i bezpečnostní kamery, záznam z nich policie použije při pátrání.