Padělané značkové zboží za jedenáct milionů zadrželi celníci

Brno - Prodej padělaných výrobků v tržnicích nekončí. Během jediného týdne na začátku července našli celníci 3000 kusů textilního oblečení, opasků, peněženek, kabelek a asi tisíc párů obuvi v Olomoucké ulici v Brně. Tentokrát byly ale výrobky maskovány, aby na první dojem nebyly padělané registrační známky vidět. Celníci je zajistili až po jejich odtžení.

Škoda, kterou takto způsobily značkám LOUIS VUITTON, ADIDAS, NIKE DC SHOES, TOMMY HILFIGER, ARMANI, BILLABONG, GUESS, LACOSTE, se vyšplhala na 11 milionů korun," uvedla Lucie Havlíčková z Celního ředitelství Brno.

Tržnice v Olomoucké tržnici jsou dvě a patří k největším na jihu Moravy. Slouží přitom také jako sklad těm, kteří si odtud vozí výrobky na svoje stánky v centru Brna, ale i v jiných městech. Při zátazích celníků se zde nacházejí  pravidelně padělky  rafinovaně ukryté například ve falešných volných prostorách. Přesto fungují dál.

NO COMMENT: Celníci při hledání padělků na tržnici (zdroj: ČT24)

Veškeré zboží bylo po červencové razii trhovcům zabaveno a o jeho osudu a postihu jednotlivých pachatelů bude rozhodnuto ve správním řízení.

Padělky za jedenáct milionů zabavili celníci v Olomoucké ulici v Brně
Zdroj: ČT24/Celní ředitelství Brno