Podvodnice vylákala z naivních mladíků statisíce. Pak se k nim neznala

Brno – Téměř milion korun vyloudila po svých naivních milencích teprve třiadvacetiletá Aneta Florová. Známosti vyhledávala na internetové seznamce pod přezdívkou pipka23 a při osobním setkání se pak vydávala za policistku. Hned po několika schůzkách si neváhala říct o statisícové částky, například na koupi společného bytu. Fintu zopakovala třikrát, pak sklapla past. Teď stojí Florová před brněnským městským soudem a čeká, jaký ji stihne trest.

Mladíci záhadné „pipce“ zcela podlehli. První nachytaný, třiadvacetiletý Martin, například uzavřel několik úvěrových smluv a vypůjčených 470 tisíc korun své nové známosti bez jediného dokladu či smlouvy přenechal. Obžalovaná vše slíbila splatit, nakonec však na účet vrátila jen čtyři tisíce a přestala komunikovat. Martinovi mezitím dluh u bank narostl o téměř tři sta tisíc korun.

Podobný osud, ale s mnohem menší finanční újmou stihl i dvacetiletého Michala. Florové zapůjčil 20 tisíc korun a notebook. Počítač získal zpět. Když se domáhal peněz, zorganizovala jeho fyzické napadení, kterým ho chtěla zastrašit.

Sedmadvacetiletý Aleš, třetí z podvedených mužů, pro změnu do společného bydlení s Florovou hodlal investovat 188 tisíc. „Tím, že se prokazovala jako policistka, v lidech vzbuzovala důvěru,“ zmínil okradený mladík. Peníze si pod dozorem ženy vypůjčil v bance, chtěl být ale u toho, když bude koupi bytu dojednávat. Podvodnice pak neváhala obálku s hotovostí ukrást ve chvíli, když mladík zastavil u čerpací stanice.

Obžalovaná před soudem svou vinu rezolutně popřela. A to i za situace, kdy ji soudce usvědčoval - například čtením internetové konverzace, kde byla o půjčkách a slibech jejich uhrazení řeč. Soud disponuje i videozáznamem, kde Florová jednoho z mladíků doprovází do banky. „O žádné peníze jsem nežádala, nic jsem nepřezvala,“ uvedla obžalovaná. Soud jednání odročil.