Rodinný dům ve Slavkově ukrýval stovky rostlin konopí

Slavkov u Brna – Největší drogový záchyt za poslední roky, tak hovoří vyškovská policie o odhalené velkopěstírně konopí, kterou si zřídil 31letý muž v rodinném domě ve Slavkově u Brna. Policie na místě našla stovky rostlin, za výrobu drog cizinci hrozí až desetileté vězení.

Policisté se do domu původně vypravili zkontrolovat doklady jednoho z Vietnamců, protože se domnívali, že tam funguje nelegální ubytovna. Na místě ale muži zákona zjistili, že novostavba je až po podkroví proměněná na velkopěstírnu konopí. V každém z pěti pokojů našli vzrostlé rostliny, konopí muž pěstoval také v kuchyni a na chodbách domu. „V noci se tu pohybovala různá vozidla, ale co se dělo uvnitř, teda nevím,“ přiznal obyvatel Slavkova Jan Martínek.

Policie na místě našla asi 460 vzrostlých rostlin, členové „toxitýmu“ přitom vyhodnotili, že se jedná o velmi kvalitní produkci. „Muž rostlinám svítil, přitápěl a důkladně je hnojil, aby rychleji rostly,“ doplnila mluvčí vyškovské policie Iva Šebková. Na místě už byly připravené i další sazenice. Podle vyškovské policie jde v regionu o největší případ drogového záchytu za posledních pět let.

Dům, ve kterém muž pěstoval konopí, měl zatemnělá okna a uvnitř jej protkával důmyslný systém vzduchotechniky. Sazenice zadržený Vietnamec připravoval v přebudované koupelně, kde policie našla další čtyři stovky malých rostlinek. Na místě zadržený cizinec je již ve vazbě.