Park Ladronka zvětšil svou plochu

Praha – Jeden z nejnavštěvovanějších pražských parků, areál Ladronka, dostal novou tvář. Bruslaři a cyklisté tam mají k dispozici 1 500 metrů nových tratí a městská část zaplatila i výstavbu beachvolejbalových a fotbalových hřišť. Pěší, bruslaře i cyklisty nové tratě zavedou ke křižovatce na Vypichu, kde býval heliport motolské nemocnice, a podjezdem pod Kukulovou ulicí se dostanou až k nákupnímu centru.

Terénní úpravy parku Ladronka do jisté míry umožnilo i jednotné vlastnictví pozemků. „Před 90 lety Parlament schválil zákon o vykoupení od soukromých vlastníků všech pozemků od Petřína až po bojiště na Bílé Hoře a vytvoří zde místo, jehož část bude patřit TJ Sokol a část bude fungovat jako shromaždiště armády,“ vysvětlil starosta MČ Praha 6 Tomáš Chalupa (ODS).

Lidé si nově vybudované dráhy našli už nyní, pár dní před kolaudací. V rámci revitalizace, která stála 69 milionů korun, ale městská část myslela také na další sporty. Radní pro životní prostředí Jan Záruba (ODS) upřesnil, že původně zde již dvě beachvolejbalové hřiště byla, jejich stav byl ale špatný. Došlo k jejich obnově a přibylo hřiště na beachfotbal.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)

Městská část od roku 2004 od samého počátku budování volnočasového areálu Ladronka spolupracuje s jedním architektonickým ateliérem. Ten na prázdniny chystá další projekt – instalaci vyhlídkové plošiny, jak prozradil architekt Jaroslav Šafer.

Rozšířením parku Ladronka se také vyřešil letitý problém s parkováním. Návštěvníci nyní mohou využívat více než 600 míst na parkovišti sousedního obchodního centra. Taková je totiž dohoda mezi městskou částí a obchodním řetězcem.

Volejbalová hřiště
Zdroj: ČT24