Lyžníci soutěžili ve Špindlerově Mlýně

Špindlerův Mlýn – Uprostřed vánočních svátků se ve Špindlerově Mlýně mohli i letos lidé setkat s lyžníky. Staré časy připomínali jak svým dobovým oblečením, tak lyžařským stylem nebo typickými soutěžemi. Důkladné rozcvičení, představení všech účastníků civilními i historickými jmény, a soutěže mohly začít. Tou první byl štafetový překážkový běh, jediného vítěze pak měl hod hůlkou.

„Neznám ještě ta čísla, až se to změří, uvidíme, ale vypadá to slibně, mohl by to být i osobní rekord,“ žertuje vítěz hodu hůlkou, Josef Aleš. Ti nejlepší soutěžící dostali pamětní medaili, místo hymny zazněl zpěv a nechybělo ani krátké osvěžení v Labi.

Opravdovou třešničkou na dortu bylo lyžování. Při něm všichni prokázali bravurní a někde už možná i zapomenutý styl. Leckdy výkony připomínaly akrobacii. „Lyžaření je sport, jenž svaly v největší míře utužuje a tělu svěžesti, ohebnosti, elastičnosti dodává,“ upozorňuje špindlerovský lyžník Václav Vrbata.

Reportáž Václava Plecháčka (zdroj: ČT24)

Nouze o pády a karamboly při soutěžení nebývá, takže poblíž je i lékařská pomoc. I přes celou řadu soutěží a náročné lyžování se však celá akce obešla bez zranění a všichni účastníci svorně slíbili, že se tady za rok sejdou opět.