Českobudějovická nemocnice propustila poslední zraněné z tlačenice na náměstí

České Budějovice - V českobudějovické nemocnici už nezůstal žádný z lidí, kteří utrpěli zranění při akci soukromého rádia před necelými třemi týdny. Dnes byla propuštěna desetiletá holčička, která po zranění pánve už začala chodit. V nemocnici se ocitlo celkem deset lidí, kteří byli pošlapáni v davu na náměstí, kde pracovníci rádia rozhazovali poukázky na peníze. Celou událost vyšetřuje policie pro podezření z ublížení na zdraví, viníka ale ještě neurčila.

Vyšetřovací tým teď detailně prochází záběry bezpečnostních kamer, sbírá svědecké výpovědi a zjišťuje zavinění jednotlivých účastníků akce. Pochybení je buď na straně organizátora, nebo pořadatele. Konkrétní viník ještě určen není. Vyšetřovací tým si vzal ještě dva týdny na sbírání důkazů, teprve pak oznámí, jestli někoho obviní.

Českobudějovická radnice proto teď přijímá zvláštní opatření. Zkoumá scénář každého shromáždění na náměstí a podobným akcím se bude snažit zabránit, aby se neštěstí v budoucnu neopakovalo. „Město bude velmi rezervované při povolování akcí, jejíž součástí jsou loterie, výhry a různé podobné podniky,“ nechal se slyšet primátor Juraj Thoma.

Při akci „Vysypeme mezi vás sto tisíc korun“ se zranilo celkem 26 lidí. Když totiž začali pracovníci rádia rozhazovat poukázky, strhla se mezi davem lidí na náměstí mela. Mezi nimi byly i děti.