Mezi stanicemi Kačerov a Háje nebude v létě jezdit metro

Mezi pražskými stanicemi Kačerov a Háje na lince C nebude na začátku letních prázdnin jezdit metro. Důvodem výluky je oprava výhybek. Od 4. do 16. července budou cestující vozit náhradní autobusy. Uzavírka čeká ve stejném termínu i Strahovský tunel, který se bude napojovat na Blanku.

Náhradní autobusy XC budou jezdit obousměrně v trase Jižní Město - Háje - Opatov - Chodov - Roztyly - Kačerov, vybrané spoje pouze v trase Háje - Kačerov. Linka bude posílena ve směru Kačerov vloženými spoji označenými jako XC1, které nebudou zajíždět do zastávky Roztyly, a v ranních špičkách pracovních dnů i vloženými spoji označenými jako XC2, které budou v provozu pouze ve směru Háje - Opatov - Chodov - Budějovická a nebudou zajíždět do zastávek Roztyly a Kačerov. Cestující najdou detailní informace na letácích, na rozestavěných tabulích a v metru budou k dispozici informátoři.

Strahovský tunel bude zavřený od 4. do 14. července

Strahovský tunel v Praze, který je důležitou součástí městského okruhu, bude v červenci na deset dní také uzavřený. Stavbaři jej budou napojovat na tunelový komplex Blanka, který se má po opakovaných odkladech otevřít v září. Řidiči pojedou objížďkou po trase ulic Plzeňská/Vrchlického - Kukulova - Bělohorská - Patočkova.

Více než dvoukilometrový Strahovský tunel navazuje na tunel Mrázovka. Vede ze Smíchova a ústí na hranici čtvrtí Břevnov a Střešovice, takzvanou křižovatkou Malovanka, na níž naváže tunelový komplex Blanka. Strahovský tunel tak představuje důležité dopravní spojení Prahy 5 a Prahy 6. Při uzavírce technici napojí všechny tunely na strahovský velín, odkud je provoz v tunelech řízen. Křižovatku Malovanka čekají stavební úpravy nezbytné pro propojení obou tunelů.