Na MS v hokeji bude pracovat zadarmo. Pozná se ale s hráči téměř všech týmů

Hokejové mistrovství světa zahájí za dva dny první zápasy. V jednom ze čtyř pátečních utkání si zahraje i český tým. Nejen jemu, ale i dalším týmům bude na mistrovství světa asistovat asi tisícovka dobrovolníků. Mezi nimi i jednadvacetiletý Vojta Prchal z Jihlavy.

„Rád dělám nevšední věci a chci pomoci na akci, která podle mě má smysl. Tak jsem se přihlásil,“ vysvětlil Vojta Prchal. Student managementu musel na mistrovství, které začíná za dva dny, vyrazit jako dobrovolník už dnes. Musel se totiž dnes v poledne přihlásit k práci.

„Budu se starat o komfort hráčů, kteří přijedou. Musím jim zajistit jídlo a ovoce mezi zápasy, aby měli všechno potřebné v šatnách,“ popsal její náplň Prchal. Dostat se přímo mezi hokejisty ale nebylo jednoduché. „Musím přiznat, že jsem měl velké štěstí. Původně totiž na toto místo brali padesát dobrovolníků, ale nakonec jen patnáct,“ vysvětlil student.

Prchal se mezi vyvolené dobrovolníky hned nedostal. Neprošel totiž prvním kolem. Dva jiní dobrovolníci ale místo odřekli, a když dostal šanci, tak neváhal a nabídku přijal. K jeho pozici mu pomohla i dobrá úroveň angličtiny. Tu si procvičil minulý rok, kdy strávil několik týdnů v Kanadě.

Dobrovolníci si musí hradit ubytování i dopravu (zdroj: ČT24)

Fandí Česku, do Prahy si ale odvezl tričko Kanady

Jednu z věcí, kterou si vzal s sebou do hlavního města, je právě tričko Kanady. „Bude určitě druhá hned po Česku,“ okomentoval vložení trička do cestovní tašky Prchal. Na mistrovství si vzal ale i učebnice. Čekají jej totiž poslední dva týdny semestru. „Už během mistrovství budu mít nějaké zkoušky. Nevěřím ale, že je otevřu,“ dodal student.

Na mistrovství světa bude spolu s ním působit celkem asi tisíc dobrovolníků. Vojta Prchal bude jedním ze šesti stovek, kteří budou v Praze, další čtyři stovky budou pomáhat v Ostravě. Veškerá práce, která ho čeká, bude bez nároku na odměnu. Dostane za ni jen stravu a jednotné oblečení s logem šampionátu. Podle vedoucího dobrovolníků Tomáše Mirovského ale mohou dobrovolníci i zadarmo chodit na zápasy.