Pervitin i na zavolání, drogového dealera zadržela policie

Praha - Policie zadržela dealera pervitinu, který na Praze 6 prodal víc než stovku dávek drogy. Jeho teritorium se nacházelo i u Hlavního nádraží, drogy ale také rozvážel na zavolání. Při zadržení navíc u něj detektivové našli ukradená kola za několik desítek tisíc korun.

Policie zasáhla proti drogovému dealerovi z Prahy (zdroj: ČT24)

Dealera pervitinu zadrželi policisté už na konci února, ještě ale zjišťovali, kolik drogy vlastně prodal a komu. „Kriminalisté v rámci prošetřování zadokumentovali během několika málo týdnů stovky prodejů tímto osmatřicetiletým mužem,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Dávek bylo za desítky tisíc korun. Drogy distribuoval už od roku 2013. Celkem půl kilogramu drogy k prodeji mu zajistila jednačtyřicetiletá žena, která už měla se zákonem problémy dřív. „Má taktéž poměrně hojnou trestní minulost, spočívající především v násilné trestné činnosti,“ doplnil Hulan.

Drogy muž prodával hlavně v místě svého bydliště na Praze 6, ale své zákazníky měl i u pražského Hlavního nádraží. Ulice každopádně nebyla jediným místem, kde drogy distribuoval. Pervitin totiž vozil na zavolání přímo na konkrétní adresy. Za prodej drog oběma dealerům hrozí až deset let ve vězení. Osmatřicetiletý muž může odejít s vyšším trestem. Je navíc stíhaný pro podílnictví.

Kradená kola, s registrovaným číslem se mohou vrátit k majiteli

Policisté totiž zjistili, že se muž nevěnoval jen drogám. Přeprodával rovněž kradené věci. Kriminalisté v jeho bytě při domovní prohlídce zajistili několik jízdních kol. „Jedno z nich mělo původně cenu 150 tisíc korun, obviněný ho ale koupil od překupníka za třináct tisíc,“ popsal Hulan.

Odcizená kola v bytě drogového dealera
Zdroj: ČT24

Kolo se nakonec podařilo vrátit původnímu majiteli. Často se to nepodaří, protože majitele nejde najít. V tomto případě bylo důležité, že bylo zaregistrováno výrobní číslo kola. „Tato čísla zadáváme do systému, kdy se mohou policisté na kterémkoliv místě v republice dozvědět, že výrobek tohoto výrobního čísla je hledaný,“ přiblížil policejní mluvčí.